• 06-01'17 in de pers Televisiekok naar Wyck Bazaar
  • 06-01'17 in de pers Televisiekok naar Wyck Bazaar

06-01'17 in de pers Televisiekok naar Wyck Bazaar

De eerste naam is bekend. 24Kitchen-chef Nadia Zerouali opent rond Pasen in Maastricht een ‘ouderwetse’ kruidenierszaak in de versmarkt Wyck Bazaar tussen de Rechtstraat en de Wycker Grachtstraat.

De 41-jarige Zerouali, Almeerse van Marokkaanse komaf, begint op versmarkt Wyck Bazaar De Kruidenier, een ouderwetse kruidenierszaak gestoeld op de herinneringen uit haar jeugd. “Zo’n gezellige winkel met een vast iemand achter de toonbank waar je voor je dagelijkse boodschappen terechtkunt. Ik beperk me tot droogwaren. Zaken als koffie, thee, hagelslag, pasta, en mayonaise en mosterd. Geen verswaren of delicatessen.”

Een opmerkelijke keuze omdat ze met collega Merijn Tol vooral bekendheid geniet als presentatrice van het tv-programma Grenzeloos Koken Arabisch op 24Kitchen.

"Ik ben in Winterswijk geboren maar heb twee Marokkaanse ouders en betrap me erop dat als ik veel met de ene kant van mijn afkomst bezig ben geweest, de andere weer aan me trekt, zodat beide helften in evenwicht blijven."

Met de komst van Zerouali heeft initiatiefnemer Michel Maes van Wyck Bazaar de eerste vis aan de haak geslagen voor het food concept dat eigenlijk twee jaar geleden al zijn deuren had moeten openen. Omwonenden vreesden echter met name overlast door de afgegeven horecavergunning.

Zij tekenden bezwaar aan, maakten een gang naar de voorzieningenrechter en onderbouwden hun kritiek tijdens een hoorzitting bij de gemeente, waarna afgesproken werd dat de horeca tot uiterlijk tien uur 's avonds open zal zijn. Net zo lang als de winkels. Al zullen die volgens Maes niet allemaal zo lang geopend zijn. ”Na zeven uur of half acht ’s avonds ga je geen brood meer halen bij de bakker.”

Door de vertraging is Ruijters Makelaardij pas onlangs begonnen met de verhuur van de 1500 m² winkeloppervlak die zich uitspreidt over 5 panden aan de Wycker Grachtstraat en de Rechtstraat en straks 16 zaken herbergt, waaronder een bakker, patisserie, slagerij, charcuterie, groenteboer, slijter, chocolatier, een winkel met Italiaanse specialiteiten, een saladebar, soepenbar en een 250 m2 grote horecazaak.

Maes wil nog geen namen noemen voordat de kandidaat-huurders met wie de gesprekken worden gevoerd daadwerkelijk hun handtekening hebben gezet. Wel is hij blij dat Wyck Bazaar rond Pasen eindelijk de deuren kan openen. “Dit project wordt echt een aanwinst voor Wyck en Maastricht. Vier van de vijf panden hebben jaren braak gelegen en vormen straks een perfect voorbeeld van inbreiding: uitbreiding van het winkelarsenaal binnen bestaande panden.”


Maastricht

Door Ronald Colée